::: 2012.05.08 ::: tartu, ee :::

Posted on

[ezcol_1half]

::: performance @ topofon :::

w/ the authors of mitte tartu

tuesday, 8 may
19:00
y-galerii
küütri 2
tartu
free

“Mitte-Tartu” on psühhogeograafilis-hallutsinatoorne proosakogumik.

Kogumiku esitlus leiab aset teisipäeval, 8. mail kell 19 Y-galeriis.

“Mitte-Tartu” lugeja tutvub selle osaga Tartust, millele ‒ olgu teadlikult või mitte ‒ tavaliselt tähelepanu ei pöörata. Hiinalinna garaaživohang, Variku autoviadukt, Emajõe põhi, linna ümbritsevad võsad ja luhad. Grafiti sildade all. 17. sajandi lapse luukere Meltsiveski tiigis. Küütri tänava metroopeatus.

“Mitte-Tartu” esitlusel Y-galeriis loevad katkendeid oma tekstidest raamatu autorid Anti Saar, Berk Vaher, Joanna Ellmann, Aare Pilv, Tanel Rander (ehk ChanelDior), Lauri Pilter, Meelis Friedenthal, Sven Vabar, Jaak Tomberg, Kaja Pae, andreas w ning võibolla ka Mehis Heinsaar ja Erkki Luuk. Maarja Pärtna on ka kohal, aga tema teksti loeb keegi teine. Kiwa kahjuks sõidab seeaeg ära Rootsi.

Autorite taustaks laseb keskkonnahelisid Mitte-Tartust murmer (Patrick McGinley).

Tanel Rander näitab esitlusel ka, kuidas meie siin Baltikumis mamaligat lõikame. Mamaliga on traditsiooniline idaeuroopa maisipuder. Nii et esitluse külastajad saavad ka kehakinnitust. Muideks on „Mitte-Tartu“ esitluse ajal Y-galeriis üleval Taneli näitus „Decolonize This“, mis tegeleb Eesti ja Tartu idaeuroopa identiteediga; mõned fotod ja videod näitusel on üles võetud mitte-Tartus.

„Mitte-Tartut“ illustreerivad Kaja Pae arvukad fotod kõigist neist Tartu mitte-kohtadest. Kogumiku koostas Sven Vabar ideeidu põhjal, mille Berk Vaher talle pähe pistis.

Kujundas Mari Ainso.
Toetasid Eesti ja Tartu kulka, kirjandusfestival Prima Vista, Eesti Kirjanduse Selts ja EKL Tartu osakond.[/ezcol_1half][ezcol_1half_end]mitte-tartu[/ezcol_1half_end]

leave a comment